Насловна страна

О нама

Крајишки бисери

Изворна група Традиција

Правни савети

Фото галерија

Видео галерија

Преузми

Линкови

Контакт
 
 

Чување културне баштине Срба Крајишника једно је од основних програмских праваца деловања Завичајног удружења Крајишника „Никола Тесла“. Са циљем очувања традиционалног крајишког певања у оквиру удружења делује изворна пјевачка група „Традиција“, чије име на најбољи начин одсликава сврху њеног постојања. Група је основана почетком 2006. године. Иза себе има веома успешне наступе на врло значајним културним манифестацијама и крајишким вечерима. Група негује традиционално певање и изворне песме из завичаја (Лике, Далматинске загоре, Кордуна, Баније и Босанске Крајине).
Изворна група Традиција
Група „Традиција“: Богдан Вукас, Милан Везмар,
Зоран Пећанац и Стево Грубић

Прво место на VII Фестивалу „Крајишки бисери“ - Пландиште 2009

Видео албум Крајишки бисери 2009
Седму годину за редом у Пландишту је, 3 октобра 2009., одржан Фестивал крајишких пјесама „Крајишки бисери“. Фестивал је био такмичарског карактера, а у натпевавању у изворном крајишком певању такмичило се 17 изворних група. Наступе учесника пратио је и вредновао стручни жири. Прво место и звање победника Фестивала за 2009. годину освојила је Изворна група „Традиција“. За освојено прво место група је добила златни симбол Фестивала, велику диплому за освојено прво место и сваки члан групе по диплому и личку капу.

Трећи турнир у боћању - Бачка Топола 2009

Боћање - Бачка Топола 2009
Изворна група „Традиција“ и Никола Везмар, председник Завичајног удружења крајишника „Никола Тесла“ били су гости на Трећем турниру у боћању, одржаном 22. августа 2009. године у Бачкој Тополи. Организатор овог такмичења је Удружење избеглих, прогнаних и досељених - Бачка Топола. Од 10 часова ујутру, па све до предвечерја, надметало се укупно 12 екипа. Након тога, у клубу удружења приређена је вечера и проглашење победника. Све то пратила је добра завичајна песма групе „Традиција“, а дружење је трајало до касно у ноћ.

Великогоспојински дани 2009 - Велика греда

Великогоспојински дани 2009 – Велика Греда

Велика Греда, јужнобанатско село на путу између Вршца и Зрењанина, познато по налазиштима нафте, прославило је своју славу – Велику Госпојину. Централна прослава одржана је 28. августа 2009. године. У цркви Ваведења Пресвете Богородице одржана је литургија, а након тога и свечани ручак у Парохијском дому. Специјални гости на овој прослави били су Добривоје Павлица и изворна група „Традиција“.
 

| Насловна страна | О нама | Крајишки бисери | Изворна група Традиција | Правни савети | Фото галерија | Видео галерија | Преузми | Линкови | Контакт |
Copyright © 2008-2010.  Завичајно удружење Крајишника Никола Тесла, Пландиште, Србија.  Сва права задржана.