Насловна страна

О нама

Крајишки бисери

Изворна група Традиција

Правни савети

Фото галерија

Видео галерија

Преузми

Линкови

Контакт
 
 

ПРИЈАВА ГРУПА ЗА 19. ФЕСТИВАЛ
„КРАЈИШКИ БИСЕРИ“
- НОВИ ДАТУМ!

У току је пријава певачких група за такмичење на 19. фестивалу „Крајишки бисери“ који ће бити одржан у Пландишту, у новом термину: 17. октобра 2021. год. Рок за пријаву група продужен је до 10. октобра 2021.

Фестивал Крајишки бисери - Пландиште 2021

Овогодишње, деветнаесто по реду, издање фестивала „Крајишки бисери“, из техничких разлога, померено је на 17. октобар 2021. године, а рок за пријаву група продужен је до 10. октобра 2021. год.

„Крајишки бисери“ су такмичарски фестивал који негује изворне песме и традиционални начин певања Срба Крајишника. Учествују најбоље крајишке певачке групе из читаве Србије и земаља региона. Циљ фестивала је очување, неговање и презентација крајишког изворног певања и преношење јединствених вокалних и вокално-инструменталних облика на млађе генерације.

Крајишко изворно певање „ојкање“ се од 2010. године налази на UNESCO-вој листи светске културне баштине. Од 2012. године „ојкача“ је званично уписана и у први Национални регистар за нематеријално културно наслеђе Републике Србије, а Фестивал „Крајишки бисери“ институционално је признат као репрезентативна манифестација и пример добре праксе заштите и неговања нематеријалног културног наслеђа.

Напомена: Фестивал ће бити одржан уз поштовање противепидемијских мера и услова окупљања који буду важили у време одржавања фестивала, о чему ће учесници благовремено добити детаљне инструкције од организатора.

Пропозиције за учешће и образац за пријаву можете преузети овде:

За додатне информације можете се обратити на мејл организатора: zuknikolatesla@gmail.com или телефон: +381 63 8694 919

 

Copyright © Завичајно удружење Крајишника Никола Тесла, Пландиште, Србија.  Сва права задржана.