Насловна страна

О нама

Крајишки бисери

Изворна група Традиција

Правни савети

Фото галерија

Видео галерија

Преузми

Линкови

Контакт
 
 

ПРИЈАВА ГРУПА ЗА
18. ФЕСТИВАЛ „КРАЈИШКИ БИСЕРИ“

У току је пријава певачких група за такмичење на 18. фестивалу „Крајишки бисери“ који ће бити одржан у Пландишту, 25. октобра 2020. год, са почетком у 12:00 часова. Рок за пријаву група је 18. октобар 2020.

Фестивал Крајишки бисери - Пландиште 2020

„Крајишки бисери“ су такмичарски фестивал који негује изворне песме и традиционални начин певања Срба Крајишника. Учествују најбоље крајишке певачке групе из читаве Србије и земаља региона. Циљ фестивала је очување, неговање и презентација крајишког изворног певања и преношење јединствених вокалних и вокално-инструменталних облика на млађе генерације.

Крајишко изворно певање „ојкање“ се од 2010. године налази на UNESCO-вој листи светске културне баштине. Од 2012. године „ојкача“ је званично уписана и у први Национални регистар за нематеријално културно наслеђе Републике Србије, а Фестивал „Крајишки бисери“ институционално је признат као репрезентативна манифестација и пример добре праксе заштите и неговања нематеријалног културног наслеђа.

Због епидемије COIVD-19, овогодишњи фестивал „Крајишки бисери“ одржаће се без присуства публике и под посебним условима за наступ певачких група. Фестивал ће публици бити доступан у „онлајн“ издању на званичном YouTube каналу организатора

Крајњи рок за пријаву за учешће на 18. фестивалу „Крајишки бисери“ је 18. октобар 2020. год. Пропозиције за учешће и образац за пријаву можете преузети овде: Пријава - Крајишки бисери 2020

За додатне информације можете се обратити на мејл организатора: zuknikolatesla@gmail.com или телефон: +381 63 8694 919

 

Copyright © Завичајно удружење Крајишника Никола Тесла, Пландиште, Србија.  Сва права задржана.